2011. január 27., csütörtök

Ferinél

A tervezett egy hónap helyett 2 hónap után jutottam csak el hozzá így rengeteg téma volt.

Ferde miniállvány (Auchanban vettem 1900 Ft-ért):
Testtel párhuzamosan tartva OK, de ne menjek teljesen mélyre fekvőtámaszban, mert akkor túlfeszítem a váll elülső részsét. Orr 3-4 cm-re a padló fölött. (Vagy veszek egyenes miniállványt.)

Falnál guggolás:
Lemeóztattam Ferivel a falnál guggolásomat és nagyon elégedett volt. Ennek örülök, mert egyébként hajlamos vagyok némi önámításra...
További gyakorlás: 5 guggolás enyhén kifelé fordított lábfejjel öt centire a faltól. Ha megy közelebb lehet menni kb egy centivel. Ha már falnál is megy az 5 guggolás, akkor vissza 5 centire, de most már falra merőleges lábfejjel.

Felhúzás:
OK, de lapocka mindig legyen a "farzsebben"

Kétkezes swing:
Túlságosan feszítem a mellkasomat, a csípő környékére kéne koncentrálnom.
Rávezető gyakorlat: Nem rántom le a bellt, de végig figyelek rá, hogy a csípő vezessen, felfelé marad robbanékony a mozdulat.

Egykezes swing:
Lapockára figyelni, törzset nem befordítani.
Rávezető gyakorlat: Kétkezes és egykezes swingek váltogatása egy körön belül.

Clean:
Túl nagy az íve a bellnek fel is le is. Lefelé mintha tökön akarnám magam verni. (Csak nehogy túl jól sikerüljön...)
Rávezető gyak.: Clean indítás láb mögül, lábközépvonaltól, láb elől.

Lábtolás:
Nem megy. Helyette gyertyában homlokérintés térddel, mintha guggolnék. Egyenletes legyen a mozdulat, ne legyen megakadás. (Első próbálgatásoknál volt.)

Haskerék:
Szegycsont és szeméremcsont közelít és nem szabad homorítani. Váltott kézzel kigurulás, de most már jobban. Kiindulásnál karok kicsit ferdén. Kiguruló kéz mindig egyenes, derék is sűlyed és emelkedik.

Bretzel:
OK, csak a derék zárjon derékszöget a talajjal. Alá kell tenni valamit a térdnek (pl.: SMR henger).

Légzés:
Felfelé bojtosul a rekeszizmom. Figyelni, hogy rekeszizomnál is táguljon a mellkas. Krokodllégzés mehet tovább.

Panaszkodtam, hogy nagyon könnyen kifulladok, ha rövidülnek a pihenőidők. Egyelőre abban egyeztünk meg, hogy próbálom a 30 másodperc pihenőidőt tartani körök között és meglátjuk hogyan megy.

Éves terv:
Megyegyeztünk, hogy a fogyás, a mozgás és testudat javítása valamint a gerinc egézsége a lényeg. Kapok edzéstervet ami támogatja a fogyást. TGU-t is nemsokára gyakorolni fogjuk. Deadliftnél és swingnél egyértelműen probálgathatom a nagyobb súlyt, de nem egyeztünk még meg konkrétumban.

Nincsenek megjegyzések: